Selecteer een pagina

Menu van 10 oktober tot 28 november 2024

Met zorg hebben we dit menu voor u samengesteld met mooie producten die passen bij dit seizoen. Voor alle gerechten hebben we vegetarische varianten die minstens zo lekker zijn voor als u geen vis en/of vlees eet.

Voorgerechten

 Marbre van Eendenlever en Gekonfijte eend

Torentje van rode biet en appel,  ossenworst, gel van vijg en rode port, krokant van peperkoek, dadels en dragonmayonaise.

Pompoensoep

Gerookte kipfilet, kokosschuim, bosui en chili olie.

 

Tussengerechten

Tongschar filet

Met dakje van spinazie, rouleau van spitskool en gestoofde prei, krokante knolselderij, champagne beurre blanc, tonnetjes van kervelwortel en pastinaakmousseline.

Rouleau van Oma’s Draadjesvlees

Met Oma’s bitterbal, gesmoorde rode kool, crème van knolselderij, geglaceerde wortel, pommes fondant van frieslander aardappel, chips van schorseneren, gebrande hazelnoten en mosterd van bokbier.

Hoofdgerechten

Flat Iron steak van de Green Egg

Confit van pomme pave, geglaceerde spruiten, gebakken cantharellen, jus van eekhoorntjesbrood, zuurkool, crème van gekarameliseerde ui, krokant van spek, chips van zoete aardappel en een pistache crumble.

Vis van de dag

Groentegarnituur/ aardappelgarnituur/ beure blanc.

Desserts

Bavarois van Stoofpeer

Met bodem van speculaas, gel van bramen, amandelcrumble, gekarameliseerde appel tonnetjes, crème van sinaasappel en mascarpone, gold chocolate bros, en ijs van dolce di leche en amandel.

Kaasplankje

5 wisselende kazen van Blankendaal.
(€ 4,50 supplement)

Voor ieder een menu

Bepaal zelf hoeveel u wilt genieten

Naar keuze

uiterlijk tijd aan tafel voor aantal gangen.

(eerder kan altijd)

3 gangen € 47,50 (21.00 uur)
4 gangen € 57,50 (20.00uur)
5 gangen € 67,50 (19.30 uur)
6 gangen € 77,50 (19.00 uur)
7 gangen € 87,50 (18.30 uur)

Op lage temperatuur gegaarde doradefilet met zoetzure biet, snijboon limoengelei en gepofte quinoa
Gegaarde lamsracks met artisjok, gratin van nieuwe aardappel en een tijmsaus

Ultiem genieten

Arrangementen

Combineer uw menu met onze bijpassende wijnen. Deze wijnen worden zorgvuldig uitgezocht en sluiten naadloos bij onze gerechten aan. De wijnen zijn per glas €8,50 of per half glas voor €5,25 te bestellen. Mocht u geen alcohol drinken serveren wij verrukkelijke alcoholvrije cocktails.

komt u eten?

Reserveren

Wilt u komen eten? Vanwege onze beperkte capaciteit is reserveren aan te raden. Dat kan gemakkelijk met ons reserveringsformulier. Met ons nieuwe reserveringssysteem ziet u direct of er plek is en ontvangt u gelijk een bevestiging.

Op vrijdag en zaterdag vragen wij een aanbetaling op uw diner van € 20,00 p.p. Deze aanbetaling wordt met uw rekening verrekend. Tot 24 uur voorafgaand aan de reservering kunt u kosteloos annuleren . De aanbetaling wordt dan gerestitueerd.

Openingstijden

5 dagen per week geopend
Do-ma: 18.00 uur tot 24.00 uur
Di-wo: gesloten

keuken geopend tot 22.00 uur

Contact

Restaurant ‘t Stokpaardje
Vrouwenstraat 1
1811 GA Alkmaar